Actieve kringen

Welke kringen zijn er in de regio Arnhem?

Actieve kringen

  • Jongerenkring Arnhem
  • Vrouwenkring Arnhem
  • Mannenkring Arnhem II
  • Mannenkring Arnhem IV
  • Mannenkring Ede I

Als je vragen hebt, kun je ons contactformulier gebruiken.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

 

Beschrijving van de kringen

 

Vrouwenkring Arnhem (29-46 jaar)

Wij zijn een actieve, gezellige en sociale vrouwenkring in Arnhem in de leeftijd van 29-46 jaar. Een groep van op dit moment 7 vrouwen, met en zonder partner/baan/huisdieren etc. Onze interesses lopen uiteen, maar 1 ding hebben we gemeen: we vallen in meer of mindere mate op vrouwen. Ben je les-bi-sch, wil je graag andere vrouwen leren kennen en vind je het leuk om 1 keer per maand een (lesbisch) onderwerp te bespreken en/of een leuke activiteit te doen, dan is de vrouwenkring in Arnhem iets voor jou. Heb je interesse en/of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op.

Op dit moment een wachtlijst, maar het oprichten van een tweede vrouwenkring is onderwerp van gesprek

 


MANNENKRING ARNHEM II (35-45 jaar)

Op dit moment zijn we een groep van 7 kerels. We houden elke maand onze kringavond bij een van de leden op elke tweede vrijdag van de maand. Tussendoor hebben we ook buiten de avonden contact met elkaar en we bezoeken zo nu en dan samen de kroeg of het theater. Kenmerkend van onze groep is dat we een open houding hebben en dat we elkaar waarderen. We hebben veel interesses.

Onze aandacht gaat met name uit naar spiritualiteit, cultuur en wat ons zo in het dagelijks leven allemaal bezig houdt. Dus bij ons kun je lekker lachen en serieuze onderwerpen worden zeker niet geschuwd. Naast praten ondernemen we ook verschillende activiteiten als uitgaan, film/theater en kringweekend.

Wij zijn een groep kerels van in de dertig – midden veertig. Op dt moment hebben we nog ruimte in onze groep voor kerels die ons willen leren kennen. Dus, als je met ons mee wilt doen, dan ben je van harte welkom

STAAT OPEN VOOR NIEUWE DEELNEMERS


MANNENKRING ARNHEM IV (vanaf 45 jaar)

Wij zijn een gevarieerde groep deelnemers: verschillende leeftijd, verschillende achtergrond. Homoseksuele mannen en sommigen komend vanuit een heteroseksuele relatie. Een ongedwongen kring, die ondanks haar onderlinge verbondenheid, openstaat voor andere mannen. Een nieuwe deelnemer vindt in onze groep dan ook al snel zijn plek en zal zich vlot thuis voelen. Verschillende deelnemers ontmoeten elkaar ook buiten onze maandelijkse kringavond (2e vrijdag van de maand).

Vrolijk of serieus, pret of verdriet. We praten over zaken die ons werkelijk bezig houden. Ons persoonlijk verhaal gaan wij niet uit de weg. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Het fijne is dat andere mannen precies weten waar je het over hebt. Je kunt bij ons dus 100% jezelf zijn en delen met anderen. Onze kring streeft er elke avond naar ook een onderwerp aan te snijden dat met ons allen te maken heeft in relatie tot onze situatie; een “thema”. Dat hoeft niet altijd in de vorm van een “zwaar gesprek” te zijn, het kan ook in spelvorm zijn, of het uitnodigen van een interessante gastspreker of misschien wel een kookworkshop. Elke kringontmoeting levert je inspiratie op.

In onze kring staan betrokkenheid, persoonlijke inbreng, openheid, veiligheid, sfeer, continuïteit van de kring en respectvolle omgang met elkaar, hoog in het vaandel. Niemand valt buiten de boot en daar waar nodig reiken wij je de hand. Onze kring kent weinig verloop. Ons maximaal aantal kringleden is circa 10 want het moet wel hanteerbaar blijven.

Op dit moment is er een wachtljst van toepassing, het oprichten van een nieuwe mannenkring wordt niet uitgesloten en doorverwijzing is mogelijk=