Welke kringen zijn er in Arnhem en Ede?

Actieve kringen

Vanwege een samenwerking wordt op deze site aandacht gegeven aan onze huidige kringen in Arnhem en de kring in Ede.
Wij willen ons niet beperken tot alleen inwoners van de genoemde steden. Wij zijn toegankelijk voor alle mensen (al dan niet uit de omgeving) die interesse hebben.

In totaal zijn er nu 5 kringen.
In Arnhem hebben wij 1 (gemengde) jongerenkring, 2 mannenkringen en 1 vrouwenkring en in Ede 1 mannenkring.
Een beschrijving van de kringen in Arnhem en of ze ruimte hebben voor nieuwe deelnemers vindt je hieronder.
Voor Ede verwijzen wij je naar Kringen in Ede en omgeving

Is er geen kring die bij je past? Neem dan contact met ons op, zodat wij in overleg met jou kunnen kijken of ergens anders een plaats voor je is.
Heb jij een idee voor een specifieke kring (bijv. film-/kook-/muziek-/wandelkring) of wil je zelf een kring oprichten? Neem s.v.p. contact op.
Samen met jou kunnen wij onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Als je vragen of opmerkingen hebt, kan je ons contactformulier gebruiken. Aanmelden kan via ons aanmeldformulier.

 

Een impressie van de kringen in onze regio

Jongerenkring Arnhem I
(gemengde doelgroep M,V,? van 17 t/m 29 jaar)

(Staat open voor nieuwe deelnemers)

Deze Jongerenkring die in augustus 2017 is opgericht.
Natuurlijk zijn er tegenwoordig (mede door internet) veel mogelijkheden om in contact te komen met andere homo’s, lesbo’s, bi’s, transgenders etc., maar het grote voordeel van de Kringen is juist het persoonlijke contact tussen de kringleden dat draagt bij aan verdieping en het ontstaan van hechte vriendschappen. Daarnaast leer je vanzelf tijdens het stappen met de kring of via via weer andere seksueel diverse jongeren kennen. Dus wil je meer dan een oppervlakkige chat/date op internet, of in je eentje naar een homocafé of uit, blijf niet alleen thuis zitten, krop je gevoelens niet op! Kom bij de Kringen!
Inmiddels zijn er al 6 aanmeldingen. Zoals het er nu naar uit ziet hebben wij nog plek voor 4 deelnemers)
Wij willen een kring zijn waarbij wij praten, lachen en gevoelens delen met elkaar. Daarnaast lijkt het ons ook tof om zowel binnen als buiten de kringbijeenkomsten om dingen met elkaar te ondernemen.
Wij komen iedere 4e vrijdag van de maand bij elkaar.

 

Vrouwenkring Arnhem (29-46 JAAR)

(Staat open voor nieuwe deelnemers)

Wij zijn een actieve, gezellige en sociale vrouwenkring in Arnhem in de leeftijd van 29-46 jaar. Een groep van op dit moment 7 vrouwen, met en zonder partner/baan/huisdieren etc. Onze interesses lopen uiteen, maar 1 ding hebben we gemeen: we vallen in meer of mindere mate op vrouwen. Ben je les-bi-sch, wil je graag andere vrouwen leren kennen en vind je het leuk om 1 keer per maand een (lesbisch) onderwerp te bespreken en/of een leuke activiteit te doen, dan is de vrouwenkring in Arnhem iets voor jou. Heb je interesse en/of wil je meer informatie, neem dan contact op.

Mannenkring Arnhem (35-45 jaar)

(Staat open voor nieuwe deelnemers)

Wij zijn een groep mannen variërend in leeftijd van 35 tot eind veertig. We houden elke tweede vrijdag van de maand onze kringavond bij een van de leden.

Soms hebben we ook buiten de kringavonden om contact met elkaar, maar alleen als daar behoefte aan is. We gaan dan bijvoorbeeld naar het (film)theater, een concert of een avondje stappen.

Kenmerkend voor onze groep is dat we een open houding hebben en dat we elkaar waarderen. Iedereen kan zichzelf zijn binnen onze kring.

We hebben een brede belangstelling. Onze aandacht gaat met name uit naar cultuur, spiritualiteit en actualiteit. Ook wat ons in het dagelijks leven zo allemaal bezig houdt, komt aan bod. Er wordt veel gelachen maar serieuze onderwerpen worden zeker niet geschuwd. Naast praten ondernemen we soms ook activiteiten als workshops en een jaarlijks weekendje weg.

Op dit moment hebben we nog ruimte in onze groep. Dus als je met ons mee wilt doen, ben je van harte welkom.

 

Mannenkring Arnhem IV (vanaf 45 jaar)

Wij zijn een gevarieerde groep deelnemers: verschillende leeftijd, verschillende achtergrond. Homoseksuele mannen (al dan niet komend vanuit een heteroseksuele relatie). Het gaat ons puur om de persoon die men is. Wij gaan altijd respectvol met elkaar om. Wij zijn een ongedwongen kring, die ondanks haar onderlinge verbondenheid, altijd openstaat voor andere mannen. Een nieuwe deelnemer vindt in onze groep dan ook al snel zijn plek en zal zich vlot thuis voelen. Verschillende deelnemers ontmoeten elkaar ook buiten onze maandelijkse kringavond (2e vrijdag van de maand).

We praten over zaken die ons werkelijk bezig houden. het diepere gesprek en ons persoonlijke verhaal gaan wij niet uit de weg, maar bewaken hierbij wel onze eigen grens. Als wij dat willen, delen wij onze gedachten en emoties; niet omdat het moet, maar omdat het kan. Het fijne is dat andere mannen precies weten waar je het over hebt. Je kunt bij ons echt compleet jezelf zijn. Onze kring streeft er elke avond naar om ook een onderwerp aan te snijden dat met ons allen te maken heeft in relatie tot onze situatie; een ‘thema’. Dat hoeft niet altijd in de vorm van een “zwaar gesprek” te zijn, het kan ook in spelvorm zijn, of het uitnodigen van een interessante gastspreker of misschien wel een kookworkshop. Elke kringontmoeting levert je inspiratie op en voelt meestal als het ontvangen en uitpakken van een cadeautje.

In onze kring staan betrokkenheid, persoonlijke inbreng, openheid, veiligheid, sfeer, continuïteit en respectvolle omgang met elkaar, hoog in het vaandel. Niemand valt buiten de boot. Daar waar nodig reiken wij elkaar de hand. Waar mogelijk steunen wij elkaar en zijn wij er voor elkaar.
Onze kring telt momenteel 10 mannen (merendeel 50érs) die allemaal volop in het leven staan, ieder met zijn eigen verhaal. Onze kring kent nauwelijks verloop. Ons maximaal deelnemers voor deze kring is bereikt

Er is een wachtlijst voor deze kring. Bij voldoende aanmeldingen wordt bekeken of er een nieuwe kring kan worden opgericht. Schroom dus niet om een mail te sturen naar de regiocoördinator. Mogelijk kun je ook al eerder in een andere kring deelnemen. Aanmelden kan via ons aanmeldformulier.